wie zijn wij
wie zijn wij

Wie zijn wij?

Mijn naam is Petra Vlooswijk – van den Brink. Ik organiseer de dagbesteding het boerenleven.
Samen met mijn man Gerbrand Vlooswijk en twee kinderen wonen we -naast mijn schoonouders- in een monumentale boerderij op Achthoven Oost.
Mijn schoonouders hebben op het boerenerf (in het vrijstaande Bakhuis) een Bed en Breakfast: Bakhuis het oude klooster

Mijn ervaring

Nadat ik ruim elf jaren als personeel- en organisatieadviseur werkzaam ben geweest, heb ik mij omgeschoold naar medewerker maatschappelijke zorg. Ik heb ervaring opgedaan in een kleinschalige dagbesteding. Daarna was ik tot 1 januari 2015 werkzaam als activiteitenbegeleidster bij drie locaties van de Stichting de Rijnhoven.

Mijn positieve ervaring met het werken met ouderen, heeft mij doen besluiten een dagbesteding op te zetten. Ik vind het fantastisch om te zien hoe ouderen kunnen genieten van het boerenleven. De levenservaring en de verschillende persoonlijkheden maken ouderen uniek, interessant en bijzonder. Ik vind het geweldig om ouderen in contact te brengen met dieren en te zien wat dat met ze doet.  Als zij genieten, geniet ik ook!

Een aanspreekpunt

Als zorgboerin organiseer ik de randvoorwaarden voor een goede veilige dagbesteding waar we respectvol met elkaar omgaan.
De dagbesteding wordt door mij begeleid. Ik doe de intake- en begeleidingsgesprekken. Bij deze gesprekken betrek ik  (zo mogelijk) de deelnemer, de 1e contactpersonen, de dementieconsulent/ casemanager en de Thuiszorg (soms huisarts). Er is dus één vast aanspreekpunt waar u terecht kunt. In het geval ik verhinderd ben, zijn er 3 gekwalificeerde vervangsters met ervaring in het werken met de groep.

Het team

De begeleiding van de deelnemers doe ik niet alleen. Heel blij ben ik met de professionele vervangers van mij, als ik er niet ben. Daarbij ben ik trots op de groep vrijwilligers en stagiaire(s). Vrijwilligers die elke week voor de deelnemers klaar staan en de vrijwilligers die de deelnemers met hun auto van huis ophalen en weer thuis brengen.
Op dit moment zijn wij op zoek naar een vrijwillig(st)er die ons team op de maandagmiddag wil versterken. Vind je ouderen een prettig gezelschap, je kan het verschil voor hen maken door hen te ondersteunen op de boerderij. Bel gerust 06-46208905 en kom eens koffie drinken om de sfeer te ervaren en te kijken of het iets voor je is.

Als Stagiaire of vrijwilliger meewerken?

Het boerenleven is een erkend leerbedrijf. Wij hebben van het SBB (Samenwerkendeorganisaties Beroepsonderwijs Bedrijfsleven) een erkenning ontvangen. Het boerenleven is bevoegd om stagiaires van het VMBO en het MBO te begeleiden. Voor het MBO is er een specifieke erkenning voor;
* helpende zorg en welzijn (niveau 2),
* servicemedewerker (niveau 2),
* persoonlijk begeleider maatschappelijke zorg (niveau 4).

Ben je op zoek naar een stageplek voor een maatschappelijke stage of een VMBO of MBO stage? Informeer (bel, app of email) en vraag naar de mogelijkheden. Je kunt ook het contactformulier in vullen.
Er is voor het schooljaar 2022/2023 nog een stageplek mogelijkheid op donderdag en vrijdag.

Op zoek naar leuk vrijwilligerswerk? Vindt u werken met ouderen en het boerenleven leuk?  Bel gerust 06-46208905, of loop tijdens de dagbesteding even binnen. U bent van harte welkom om  samen met de deelnemers een kopje koffie/ thee te drinken en de dagbesteding te ervaren.